Vaki

Vaki från Österåker - SE2007107134

Vaki är en välbyggd och kraftfull femgångshingst med stora vackra rörelser. Han är född 2007, fux med bläs och 141 cm hög. Hans bästa bedömning 2015 resulterade i en ridbedömning som är bland de högsta i Sverige. Hans BLUP på 133 är bäst i världen bland hingstar. Den återspeglar väl hans välmeriterade stam, hans egna höga bedömning och hans avkommors goda resultat. Han har 10 bedömda avkommor som gått rakt in i första klass. Han blev 2018 tilldelad den ärofyllda premien "Klass 1 för avkommor".

Vaki har ett gott lynne och god arbetsvilja. Han är social, trevlig och okomplicerad att ha att göra med. Vid fribetäckning är han väldigt snäll med sina ston och gärna lekfarbror till fölen i flocken. Hans karakteristiska spetsade öron när han rids speglar väl hans inställning till arbete. 

Vaki kom tvåa på avelschampionatet 2013 och trea 2015. Vaki har en fantastisk bedömning med hela fem 9:or (tölt, trav, spirit, helhetsintryck, rygg och kors) i sin bedömning och en 9,5:a (hovar). Han är en av de högst bedömda svenskfödda hästarna genom tiderna. Redan som fyraåring fick han två 9:or i sin bedömning (galopp och canter) och som sexåring fick han två 9:or (kort tölt och canter).