Vaki – klass 1 för avkommor!

Vaki – klass 1 för avkommor!

Vaki, vilken fantastisk hingst han är.

Exeptionella gångarter. Snäll och cool med sina ston. Trots att han betäcker för fullt från våren fram till sensommaren/hösten och inte rids något under den perioden så presterar han med bravur även de få gånger han kommer ut och visar upp sig på tävlingsbanan. Levererar år efter år höga dräktighetsprocent som senare resulterar i en hel hög med fina föl och senare högt bedöma avkommor.

I år belönas Vaki med avkommepremie Klass 1 för sina avkommor!

 
Klass 1 för avkommor tilldelas den hingst som har 15 stycken bedömda avkommor och en BLUP på lägst 118. Vaki är bara 11 år och om jag har räknat rätt är det bara fem svenskfödda hingstar före honom som uppnått Klass 1 för avkommor. Vilken bedrift att göra det så ung! Det är svårt i Sverige att uppnå höga avelspremier, då vi i jämförelse med island, betäcker färre ston och en lägre andel av avkommorna generellt kommer till bedömning. Så att Vaki redan fått 15 bedöma avkommor är verkligen jätteroligt för oss och säger även något om hans kvalitet som avelshingst. Att även åtta av dessa avkommor är bedömda i första klass gör bedriften än större.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *